За да направите нарачка не е задолжително креирање на профил. Плаќањето се врши при превземање на нарачката. Доколку не успеете да направите онлајн нарачка, можете слободно да не контактирате на наведениот телефонски број или да ни пишете на Viber. За да направите онлајн нарачка, ова се чекорите:

Чекор 1: Изберете производ кој сакате да го нарачате. Доколку производот има опции (боја, големина, модел…) прво одбирате опција а потоа кликате „НАРАЧАЈ“, доколку сакате да додадете уште производи, ги наоѓате и на истиот начин ги додавате во кошничката. Потоа одите на „НАРАЧАЈ / КОШНИЧКА“ или само на „КОШНИЧКА“ и потоа кликате на „НАРАЧАЈ“.

Чекор 2: Во полето „Испорака“ кај што се наведени опциите, избирате како сакате да биде испорачана нарачката и кликате на „НАРАЧАЈ“.

Чекор 3: Внесувате податоци за достава на нарачката. Доколку сакате да имате број на нарачка, датум и слично, внесете e-mail адреса. На крај потребно е да селектирате дека се согласувате со „условите за користење“ на onlinestore.mk и да кликнете на „НАРАЧАЈ“.

Очекувајте ја нарачката за 2-3 дена да стаса. Во Скопје испораката се врши за 1-2 дена.