За да направите нарачка не е задолжително креирање на профил. Плаќањето се врши при превземање на нарачката. Доколку не успеете да направите онлајн нарачка, можете слободно да не контактирате на наведениот телефонски број или да ни пишете на Viber. За да направите онлајн нарачка, ова се чекорите:

Чекор 1: Изберете производ кој сакате да го нарачате. Доколку производот има опции (боја, големина, модел…) прво одбирате опција а потоа кликате „ВО КОШНИЧКА“ за да го додадете производот во кошничката. По додавањето на производот, страницата ве води во Вашата кошничка. Доколку сакате да додадете и други производи, тоа го правите на истиот начин. Додајте колку што сакате да нарачате.

Чекор 2: Во полето „Испорака“ кај што се наведени опциите, избирате како сакате да биде испорачана нарачката и кликате на „НАРАЧАЈ“.

Чекор 3: Внесувате податоци за достава на нарачката. Доколку сакате да имате број на нарачка, датум и слично, внесете e-mail адреса. На крај потребно е да селектирате дека се согласувате со „условите за користење“ на onlinestore.mk и да кликнете на „НАРАЧАЈ“.

Очекувајте ја нарачката за 2-3 дена да стаса. Во Скопје испораката се врши за 1-2 дена.